Kleurrijke Dichters

 

Kleurrijke Stad organiseert graag uitzonderlijke multiculturele presentaties Zoals de bijeenkomst met twee dichters/schrijvers uit Indonesië op 25 mei. We werkten hierbij samen met S-Plaza en journaliste Inge Dumpel. De dichters droegen voor uit eigen werk en er volgde ook een gesprek met de aanwezigen.

 

 

Indische Salon

 

Onderdeel van onze activiteiten is de Indische Salon. Met een Indische markt, presntaties, petjoh verhalen en sprookjes, of Indische verhalen van vroeger. Muziek en dans ontbreekt natuurlijk niet net als authentiek Indisch eten.  De bijeenkomst zijn op een zondagmiddag en starten rond 13u. De entreeprijs is laag of  gratis.

Eigentijdse Tempo Doeloe

 

WK Sport Spektakel


  Tot 2018 (in totaal 14 jaar) organiseerde Kleurrijke Stad samen met sport- en maatschappelijke partners en basisscholen het WK Sport Spektakel. Activiteiten in dit sportproject voor kinderen waren onder andere lesinvullingen, sporttrainingen of -workshops en WK sporttoernooien (voetbal, korfbal en enkele jaren ook hockey). De kinderen speelden in landenteams tegen elkaar om de titel Wereldkampioen van Eindhoven. Door presentaties, lesinvullingen en een quiz konden ze allerlei zaken leren over het land. Door gebrek aan structurele middelen hebben we dit project moeten stoppen, waarvoor we in 2010 nog het Appeltje van Oranje uit handen van Koningin Beatrix mochten ontvangen.

 

 

Kleurrijk Event in maart

 

Vanaf begin jaren '90 van de vorige eeuw organiseert de stichting het Kleurrijk Event in de maand maart. Met dit event worden de verschillende internationale culturen in de stad in de spotlights gezet en wordt getoond hoe zij een bijdrage leveren aan het leven en de cultuur in onze stad. Ook zijn er dialogen over hoe de verschillende gemeenschappen kunnen verbinden en over actuele ontwikkelingen t.a.v. bijvoorbeeld racisme of vluchtelingen. Vaste insteek is hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen bij de activiteiten en gezichtspunten die wij samen delen. Andere terugkomende onderdelen zijn: muziek, dans, gezellige mensen en wereldmaaltijden en hapjes. Zoals Spaanse paella, Indische snacks of Zuid Amerikaanse tortillas en empenadas. 

Programma Kleurrijk Eindhoven 19 maart

 

Internationaal Festival

 

Samen met partners nemen wij deel aan het Internationaal Festival in juni bij het expatcentrum. Wij presenteren onder andere de Indische keuken met veel lekkers.

 

 Dommel Zomerfeest Picknick

Gepost 2016/04/28

Al enkele jaren organiseert Kleurrijke Stad dit zomerfeest. De start was de tweejaarlijkse stedelijke manifestatie 'Doe de Dommel', met een variatie aan activiteiten langs deze rivier die door onze stad stroomt. Het ene jaar was de Dommel Picknick een onderdeel hiervan en het andere jaar is het een zelfstandig zomerfeest in het v. Maerlant Plantsoen. Jong en oud kunnen die dag terecht voor plezier en relaxed genieten van de zon, workshops, presentaties en het podiumprogramma. De Dommel Picknick biedt voor ieder wat wils en is ook voor de wijk een geschikte ontmoetingsplek. En natuurlijk wordt ook gedacht aan de inwendige mensen met lekkere hapjes uit verschillende delen van de wereld en verkoelende dranken aan de bar. Vrijwilligers van Kleurrijke Stad worden deze dag extra in het zonnetje gezet. Het evenement is 's middags vanaf circa 13.00u tot 19.00u en de toegang is gratis.

 

Kleurrijk Koningsfeest

 

Ieder jaar organiseert Kleurrijke Stad in de wijk Stratum op het Gerardusplein in Eindhoven een kleurrijk koningsfeest. Er wordt hierbij samengewerkt met buurtbewoners en bedrijven. Het feest sluit aan bij de buurt vrijmarkt en het programma biedt voor ieder wat wils met veel muziek en vertier.

 

Kleurrijke buurtontmoetingen

 

In verschillende buurten stimuleert en ondersteunt Kleurrijke Stad kleurrijke ontmoetingsbijeenkomsten van buurtbewoners. Dit kunnen workshops, presentaties, kinderactiviteiten of (kleine) multiculturele festivals zijn. De activiteiten dienen aan te sluiten bij wat er in de buurt leeft en worden uitgevoerd door buurtbewoners zelf.

 

  Meer informatie infokleurrijkestad@gmail.com